פורום קידום אתרים
+ הגב לאשכול זה
מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך סך הכל של 9

אשכול: למה whois מראים את כתובות הDNS של הדומיין שלי למרות שקניתי privacy?

משתמש מתמיד Ziv is on a distinguished road הסמל האישי שלZiv

למה whois מראים את כתובות הDNS של הדומיין שלי למרות שקניתי privacy?

אולי מישהו פה יעזור לי לפתור את הדילמה...
    אני עובד עם GODADDY בתחום הדומיינים...
    יש לי הרבה דומיינים והחלטתי לרכוש עבור כולם domain privacy
    היום בדקתי בwhois וראיתי שאכן פרטי הקשר האישיים שלי ושל החברה שלי הוחלפו בdomains by proxy
    עד כאן הכל נחמד
    אלא מה? כתובות הDNS המשוייכות לדומיין נשארו גלויות לציבור!!!
    אני פעיל במספר נישות תחרותיות מאד ויש בנישות האלו ריגול עיסקי בין מתחרים
    אפשר בקלות לחפש בגוגל איזה אתרים נמצאים על אותה כתובת DNS ולהצליב נתונים...
    צלצלתי לGODADDY ואמרו שהם לא יכולים לעזור עם זה כי הפרטיות מכסה רק פרטים אישיים של בעל הדומיין...
    אבל אני כבר ראיתי הרבה מאד דומיינים שכשמבצעים whois עליהם אי אפשר לגלות כלום, גם לא כתובות DNS
    מישהו יכול לעזור לי לפתור את התעלומה?
    זה חשוב לי מאד

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור
    נערך לאחרונה על ידי Ziv, 19/02/2012 בשעה 22:29
    שירותי תוכן איכותי (באנגלית בלבד) עבור אתרי אינטרנט, ספריות מאמרים, בלוגים ועוד...
    מדובר בזהב טהור, התוכן מיוצר ע"י כותבת מקצועית שאנגלית היא שפת האם שלה, לפרטים: ziv@usa.com

כתובות הDNS של הדומיין תמיד ישארו גלויות,
    לא בגלל שרוצים לחשוף לך את הפרטים, פשוט בגלל הDelegation של הDNS - אחרת פשוט לא יוכלו להגיע לאתר שלך.

תוכל לשתף לגבי דומיין שמסתיר גם את שרתי הDNS שלו?
    טרם נתקלתי - ואני בטוח שגם במקרה הזה מדובר בשינוי "קוסמטי" בלבד.
    חברת SPD הינה חברת אחסון אתרים SEO הגדולה בישראל ומציעה כיום עד 90 C-Class שונים,
    חבילות מבוססות שרתי Linux או Windows לבחירת הלקוח.

דניאל,
    אני חושב שטכנית ניתן להסתיר את כתובות הDNS
    לא לבטל אותם כי אז לא יצליחו להגיע לדומיין אבל להסתיר אותם יתכן שניתן
    הדומיינים נמצאים על שרתי GODADDY ושרתי האכסון שלי נמצאים בHOSTGATOR
    היתה לי שיחת צ'אט עם נציג תמיכה של HOSTGATOR וזה מה שהוא כתב:

(9:46:30pm)Stanley T.:Quite alright, Ziv. One way I know godaddy can sort of make those records 'private' is to go through the domaincontrol nameservers but point A records to us.
    (9:47:46pm)Sam:what does it means?A records?
    (9:48:07pm)Stanley T.:You would point a special A record to the IP of your cPanel. This would effectively direct the domain from godaddy to us. You would also have to do it individually for MX records for mail.
    (9:48:16pm)Stanley T.:A records are DNS records for IP addresses.

ציטוט פורסם במקור על ידי דניאל צפה בהודעה
    כתובות הDNS של הדומיין תמיד ישארו גלויות,
    לא בגלל שרוצים לחשוף לך את הפרטים, פשוט בגלל הDelegation של הDNS - אחרת פשוט לא יוכלו להגיע לאתר שלך.

תוכל לשתף לגבי דומיין שמסתיר גם את שרתי הDNS שלו?
    טרם נתקלתי - ואני בטוח שגם במקרה הזה מדובר בשינוי "קוסמטי" בלבד.
    שירותי תוכן איכותי (באנגלית בלבד) עבור אתרי אינטרנט, ספריות מאמרים, בלוגים ועוד...
    מדובר בזהב טהור, התוכן מיוצר ע"י כותבת מקצועית שאנגלית היא שפת האם שלה, לפרטים: ziv@usa.com

הנה לינק מעניין שמצאתי בהקשר הזה
    http://forums.techguy.org/web-email/...an-i-hide.html
    מישהו ניסה את זה?

אהה, נו.. אז כן מופיעות רשומות DNS כלשהן..התחלתי לתהות בנושא

אז הוא צודק, יש לך 2 אפשרויות:
    1. להרים "רשומות DNS עצמאיות" לכל דומיין..לא סיפור מורכב מידי, ייתכן מאוד ותזדקק לעזרה של Godaddy / חברת האחסון שלך.
    2. יותר פשוט אפילו, אתה יכול להשתמש בAdvanced DNS manager של Godaddy עצמם - מה שאומר שהדומיין יהיה מכוון אליהם ואתה פשוט "תזרוק" A record למקום אחר.
    חברת SPD הינה חברת אחסון אתרים SEO הגדולה בישראל ומציעה כיום עד 90 C-Class שונים,

ברור לא?
    בשביל זה הרי פתחתי את האשכול הזה
    הרשומות מופיעות ואני רוצה להעלים אותן או להסתיר אותן
    כל עוד יש לי גישה לממשקים ואני יכול לשנות דברים בעצמי אני מעדיף לא לערב את גודדי או את חברת האכסון ולעשות הכל בעצמי
    אתה מוכן להרחיב קצת בנושא "רשומות DNS עצמאיות"?
    ומה הכוונה ב"לזרוק" A RECORD למקום אחר?

אהה, נו.. אז כן מופיעות רשומות DNS כלשהן..התחלתי לתהות בנושא

אז הוא צודק, יש לך 2 אפשרויות:
    1. להרים "רשומות DNS עצמאיות" לכל דומיין..לא סיפור מורכב מידי, ייתכן מאוד ותזדקק לעזרה של Godaddy / חברת האחסון שלך.
    2. יותר פשוט אפילו, אתה יכול להשתמש בAdvanced DNS manager של Godaddy עצמם - מה שאומר שהדומיין יהיה מכוון אליהם ואתה פשוט "תזרוק" A record למקום אחר.

דניאל אני חושב שהתחלתי להבין אותך
    התייעצתי עם מומחים במקום נוסף והבנתי איך זה עובד
    אי אפשר שלדומיין לא יהיה שיוך של DNS אבל אפשר להסתיר את זה ע"י שימוש בDNS מסוים כשהDNS האמיתי מוחבא בתוכו
    כך שמי שיעשה WHOIS על הדומיין שלי ימצא במקום ns4654.hostgator.com משהו כמו ns1.mydomain.com
    האם זה מה שהתכוונת אליו?
    שאלה נוספת, נניח שאני יעשה את זה, האם ניתן יהיה בכל זאת לדעת מי שרת האכסון שלי דרך חיפוש בWHOIS?

צא מנקודת הנחה שמי שירצה לגלות מי אתה- יצליח בצורה כזו או אחרת.
    יש היום לא מעט שירותים חינמיים שמאפשרים להצליב בין בעלות דומיינים, DNS, אתרים המאורחים על אותה כתובת IP ועוד.

פרה פרה:
    1. השיטה הראשונה היא בעצם שימוש בDNS בצורה סטדרטית,
    כלומר, ברגע שאתה מפרסם את רשומות הDNS שלך (למשל, ns1.spd.co.il ns2.spd.co.il) אתה בעצם אומר לעולם "אם אתם רוצים לברר לגבי רשומה כלשהי, לכו לns1.spd.co.il או ns2.spd.co.il
    ה"עולם" (או יותר נכון, הגולש) ניגש לשרת הDNS ומברר את הרשומה שהוא צריך ממנו (אם הוא צריך לגלוש ל-www, הוא יבקש את רשומת ה-A record של WWW, אם הוא צריך לשלוח מייל, הוא יחפש את רשומות הMX של הדומיין וכך הלאה).
    שורה תחתונה, אתה תמיד יכול לכוון את הרשומות DNS שלך לשרת X, ולפרסם את כתובות הIP של שרת Y.
    המונח הטכני הוא סה"כ "לכוון את הA record" (אני לא בטוח איך להכווין אותך בתוך הפאנל של גודדי)

2. הפתרון השני הוא "לזייף" רשומות DNS,
    חשוב לציין, זה לא באמת "זיוף" זו פשוט הצבעה על רשומות DNS קיימות (שאם נחזור לסעיף הקודם, רשומות אלו יפרסמו את ה-A record של האתר שלך).
    אם למשל רשומות הDNS של הדומיין שלך הן ns1.spd.co.il ו-ns2.spd.co.il אתה יכול ליצור רשומות ש"יצביעו" על הרשומות הנ"ל.
    לדוגמא: ns1.domain.com מצביע על ns1.spd.co.il וכן הלאה..
    מדובר סה"כ על רשומה מסוג A record ורשומה מסוג NS
    אני דווקא ממליץ חום להתייעץ עם חברת האחסון שלך בנושא (בסופו של דבר, הם ה"DNS Master" מבחינתך).

למה זה רק לזייף ולא להקים שרתי DNS עצמאים אמיתיים?
    מורכבות יחסית של הקמת שרת הDNS.

פששששששש ראשית תודה רבה רבה על ההסבר המפורט
    שנית, אני חיית אינטרנט לא מאתמול...גם אני מכיר היטב את הכלים החינמים (והלא חינמים) של הצלבות המידע בכדי לגלות מי הבעלים מאחורי אתר
    זה שימושי בעיקר לצרכי ריגול, יש אפיליאטס סופרסטארס שכל הזמן מנסים להחביא את הזהות שלהם (המליונר בפיג'מה הרחיב על זה בבלוג שלו) וגם לי יש כמה נישות שאני חזק בהן, אני מנסה להקשות על מתחרים לזהות דפוסי פעולה שלי
    ואני מסכים איתך רק חלקית - למרות שיש כלים רבים להצלבת מידע, עדיין מי שיודע להתנהל חכם יכול לצמצם את סיכויי החשיפה שלו עד למינימום, לפעמים אפילו לשמור על אנונימיות בצורה כמעט מוחלטת

בכל מקרה - ההסבר שלך על הDNS פשוט מצוין

צא מנקודת הנחה שמי שירצה לגלות מי אתה- יצליח בצורה כזו או אחרת.
    יש היום לא מעט שירותים חינמיים שמאפשרים להצליב בין בעלות דומיינים, DNS, אתרים המאורחים על אותה כתובת IP ועוד.

פרה פרה:
    1. השיטה הראשונה היא בעצם שימוש בDNS בצורה סטדרטית,
    כלומר, ברגע שאתה מפרסם את רשומות הDNS שלך (למשל, ns1.spd.co.il ns2.spd.co.il) אתה בעצם אומר לעולם "אם אתם רוצים לברר לגבי רשומה כלשהי, לכו לns1.spd.co.il או ns2.spd.co.il
    ה"עולם" (או יותר נכון, הגולש) ניגש לשרת הDNS ומברר את הרשומה שהוא צריך ממנו (אם הוא צריך לגלוש ל-www, הוא יבקש את רשומת ה-A record של WWW, אם הוא צריך לשלוח מייל, הוא יחפש את רשומות הMX של הדומיין וכך הלאה).
    שורה תחתונה, אתה תמיד יכול לכוון את הרשומות DNS שלך לשרת X, ולפרסם את כתובות הIP של שרת Y.
    המונח הטכני הוא סה"כ "לכוון את הA record" (אני לא בטוח איך להכווין אותך בתוך הפאנל של גודדי)

2. הפתרון השני הוא "לזייף" רשומות DNS,
    חשוב לציין, זה לא באמת "זיוף" זו פשוט הצבעה על רשומות DNS קיימות (שאם נחזור לסעיף הקודם, רשומות אלו יפרסמו את ה-A record של האתר שלך).
    אם למשל רשומות הDNS של הדומיין שלך הן ns1.spd.co.il ו-ns2.spd.co.il אתה יכול ליצור רשומות ש"יצביעו" על הרשומות הנ"ל.
    לדוגמא: ns1.domain.com מצביע על ns1.spd.co.il וכן הלאה..
    מדובר סה"כ על רשומה מסוג A record ורשומה מסוג NS
    אני דווקא ממליץ חום להתייעץ עם חברת האחסון שלך בנושא (בסופו של דבר, הם ה"DNS Master" מבחינתך).

למה זה רק לזייף ולא להקים שרתי DNS עצמאים אמיתיים?
    מורכבות יחסית של הקמת שרת הDNS.
    נערך לאחרונה על ידי Ziv, 20/02/2012 בשעה 00:08

+ הגב לאשכול זה