פורום קידום אתרים
+ הגב לאשכול זה
מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך סך הכל של 9

אשכול: דיוני ספאם בפורום

משתמש מתמיד יונתן אינו מוערך במערכת הפורומים

דיוני ספאם בפורום

אם ברשותי פורום מקצועי שעוסק בתפירה
    ומישהו מפרסם הודעה שעוסקת "בהתלבטות שלו בנוגע לבחירת קופת גמל"
    והרי כולנו יודעים שמדובר על מקדם אתרים שמנסה לדחוף עוד קישור לאתר שלו

האם הדבר נחשב לספאם?
    הרי אדם שנכנס לאתר תפירה, מגיע לפורום שלו ואז כותב הודעה בנוגע לקופות גמל, זה לא בתמימות
    או שכן, או שלא, מה שבטוח אולי וגם זה מוטל בספק...

כל תגובה שלא קשורה לנושא הפורום היא ספאם.
    הסיבות יכולות להיות רצון לפרסם, רצון להשיג קישור, סתם מתוך שעמום, סתם כדי לחבל ולהזיק. בעיקרון נראה לי אפשרי שמתחרה יכול לשלוח ספאם לפורום מתחרה כדי להסב לו נזק תדמיתי. מה שלא יהיה זה לא יפה אבל זה חלק בלתי נפרד מניהול פורום, צריך לנקות את הספאם כמו שהנסיך הקטן הרחיק את העשבים השוטים באתר שלו, סליחה בכוכב שלו. :-)
    ד"א גם אני כוניתי ספאמרית בפורום אחר. כי קצת חרגתי מנושא הפורום פה ושם. יותר מאוחר מצאתי קהילות מתאימות לאותן נושאים שלא היו שייכים לפורום ההוא. בכל מקרה גם במסגרת של פורומים שמיועדים לנושא מוגדר יש בהרבה מקרים קבוצת משתמשים קבועה שמכירים זה את זה והדיון לפעמים חורג מתחום הפורום ויכול לגלוש לנושא כמו קופות גמל... וזה בסדר לחרוג מנושא הפורום פעם בשנה אבל כולם יודעים שזה לא לעניין לעשות את זה כל יום.

משתמש מתמיד chaisorya is an unknown quantity at this point
    אם את מחפשת את נושא החוקיות - ונראה לי שלשם את חותרת,

לא נראה לי שניתן להגדיר את זה כספאם עם עילה לתביעה.

אם קיבלת תשובה אחרת אשמח אם תשתפי אותנו בה.
    טבעות אירוסין ותכשיטי יהלומים מהלוטש לצרכן

מפלסים בע"מ - בניית ממ"ד / קניית ממד נייד מוכן.

החברה לחיזוק מבנים בישראל - מובילת פרוייקטי תמ"א 38 בפריסה ארצית.

לא כל דיון שאינו קשור לנושא הפורום היא ספאם.
    הפורום, מעצם טבעו, יוצר קהילה ולעיתים החברים מתייעצים בו גם בנושאים שאינם קשורים ישירות לפורום.

השאלה האם זה דיון ספאם תלויה בעיקר בכותב ההודעה.

האם הכותב הוא משתתף פעיל שתורם לפורום ?
    האם הוא משתמש חדש שזו הודעתו הראשונה בפורום ?
    האם הוא מציף את הפורום בנושאים שאינם קשורים ?

מההיכרות שלי עם פורומים עד היום: כל פורום מתרכז סביב עניין מסויים וחברי הפורום מחשיבים כל סטיה מהעניין כספאם והיא לא מתקבלת בברכה. גם הודעות איכותיות ביותר כשהן מפורסמות בפורום הלא מתאים נחשבות כספאם. לכל מקום יש את החוקים שלו. אני רציתי להפיץ מידע חשוב בכמה פורומים רלוונטים באתר מסויים ומכיוון שפרסמתי את אותה ההודעה שכללה רק קישור למידע חיוני ולא פיתחתי את הנושא, כל ההודעות שלי נמחקו ומידע מאוד חשוב נמנע מאנשים שהיו שמחים לקבל אותו והיו זכאים לקבל אותו רק מכיוון שחוקי האתר אוסרים לפרסם את אותה הודעה בכמה קהילות וזה למרות שחברי הקהילות השונות באתר לא קוראים את שאר הקהילות אלא מתרכזים בקהילה שלהם בלבד. אבל חוק זה חוק וצריך לכבד את החוק ואם אני רוצה לפרסם את הידיעה אני צריכה לפתח 5 דיונים שונים בנושא ואין לי זמן לזה. חבל... אז מסתבר שגם מידע חיוני מאוד יכול להחשב כספאם ולהימחק. כמה עצוב.

ד"א גם קהילת נונסנס ושטויות מקפידה מאוד שלא יכתבו בה דברים רציניים וכל דבר רציני שנכתב נחשב לסוג של ספאם וחברי הקהילה עושים הכל כדי למנוע את זה. חחח...
    נערך לאחרונה על ידי נאוה, 04/01/2012 בשעה 23:41

משתמש מתמיד יונתן אינו מוערך במערכת הפורומים
    נאוה היקרה

אני בהחלט יכול להבין חשיבות של דיון לא קשור אך בעל חשיבות
    העניין שאצלי מדובר בפורום תפירה, ולא בקהילה.
    רוב ההודעת בפורום נכתבות ע"י אנשים ונענים על ידיי.. מעט מאוד מההודעות בפורום התפתחו לדיון

לבוא ולפרסם התלטבות לקרן השתלמות
    לטעמי זה ספאם טהור

מה שמעניין אותי מה העמדה של החוק פה
    או שכן, או שלא, מה שבטוח אולי וגם זה מוטל בספק...

יונתן, יש לך באתר אי אילו חוקים שמפורסמים, לגבי תוכן ואיכות ורלוונטיות ההודעות?
    למיטב הבנתי, זה שמישהו או משהו השאיר הודעה אחת לגבי נושא שאינו קשור לנושא הראשי של הפורום, זה לא נקרא ספאם
    ,לפחות איך שאני רואה את זה.
    עכשיו באשר לחוק וכל זה, יש לך דרך לאתר את מי שהשאיר את הספאם הנוראי הזה?
    זר מתוק וגם קצת על צילום
    DIY Photography Stuff
    לא מזיק קצת לקרוא על החלפת קישורים בבלוגון שלי

אני לא כל כך מבין את הדיון.
    האם ההתלבטות היא לגבי ספאם לא חוקי? (העובר על "חוק הספאם" - סעיף בחוק התקשורת במדינת ישראל ובמדינות מערביות רבות)

אם זאת סוגיה רגולטורית - הרי שאף אחד פה לא ממש ענה על זה, ואני לא בטוח שיש תקדימים בתחום ושהחוק מתייחס בכלל לנושא הפורומים.

אם אתם מדברים על ספאם כללי, בלי קשר לחוק - את מי זה מעניין?
    ספאם הוא כל מה שבעל הפורום מחליט שהוא ספאם...
    פרילנסר? מחפש סביבת עבודה? הזדמנויות עסקיות?

מחשבון משכנתא בפורטל המשכנתא של ישראל

מודה ומתוודה - גם אני לא מבין את השאלה.
    אם השאלה היא עמדת החוק - אין איסור חוקי לכתוב דברים לא רלוונטיים במקום כלשהו. נקודה.
    אם תחליט לערוך תנאי שימוש והוראות התנהגות מסודרים, ותדאג שתוכל להוכיח שהם מחייבים את החברים, יתכן שתוכל להפעיל סנקציות כפי שתקבע במידת הסביר ("פיצוי מוסכם בלא הוכחת נזק על ספאם" נשמע לי קצתץ רחוק מדי בפורומים אבל תנסה... :-)).
    בכלל, חשוב לך כמנהל פורום שיהיו לך תנאי שימוש וכללי התנהגות מחייבים, ולו בשל הגנה שלך מפני תביעות של משתמשים.
    נניח שתחליט למחוק את ההודעה הזו כספאם.
    יפנה אליך בעל העסק המפורסם, יפנה אותך להוראות סעיף מחוק עוולות מסחריות שאוסר על הכבדה על נגישות של קהל צרכנים לעסק מסויים, יטען שאתה מפר את הסעיף הזה ויחייב אותך לקחת עורך דין להתגונן ואולי יגיש תביעה.
    הוא עסק. הוא נפגע. אתה חינמי - אין לך כסף לעו"ד.
    מה תעשה?

תנאי שימוש נכונים יכולים לצמצם סיכונים ממש מסוגים אלו.
    חובה להתייעץ עם עורך דין. האמור אינו עצה משפטית.

לאתר שעוסק במשפט אינטרנט וקניין רוחני. למאמרים על זכויות יוצרים למאמרים על סימני מסחר

+ הגב לאשכול זה