מה זאת אומרת "בלית ברירה"?
301 היא הפעולה הראשונה שאתה צריך לעשות!
שלום לכולכם,כתוצאה משינוי מבני באתר נוספו לי 1800 שגיאות של 404 מה מומלץ לעשות לחכות עד שגוגל יסיר את התוצאות ממנוע החיפוש או בלית ברירה לעשות 301 לכל דף באתר.ואם אני משאיר את המצב הנוכחי עם 1800 שגיאות 404 האם זה פוגע בקידום האתר או גוגל מבין שנעשה שם שינוי?
תודה מראש וחג שמח לכולכם
מה זאת אומרת "בלית ברירה"?
301 היא הפעולה הראשונה שאתה צריך לעשות!
להתחיל עכשיו על 1800 דפים זה סיפור,עד כמה זה פוגע בקידום האתר?זה לא מסתדר לבד?
דף שגיאה מותאם אישית במקרה של 404
אשר מבצע הפניית 301 (בקוד) לדף הבית.
בנוסף רצוי שיהיה לך מעקב אחר אלו ואמצעי להפניות במסגרת האתר כך שאם אתה מזהה שיש מקום להפניה טובה יותר מאשר לדף הבית (נניח זיהית קישור שבור אבל שנועד לדף ספציפי) תוכל לעדכן.
אני חושב שזה רע מאד לפנות אוטומטית כל 404, על אחת כמה וכמה להפנות באופן גורף לעמוד הבית.
לדעתי חובה לעקוב אחר כל שגיאת 404 באופן פרטני ולטפל בהן.
נערך לאחרונה על ידי eitanya, 23/12/2011 בשעה 09:39
ואיך אתה מזהה קישורים חיצוניים שמפנים לעמוד השבור?
אני לא מפריד בין קישורים חיצוניים לפנימיים אלא מנסה לזהות את השגיאה, לאן היא יועדה ואם רלוונטי לדף מסוים לשנות בהתאם. עיקר הדאגה שלי בעניין הזה היא דווקא לקישורים פנימיים שבורים באתר המעידים על רמת תחזוקה נמוכה.
בכל מה שקשור לקישורים חיצוניים גם ככה השליטה שלנו היא לא מיטבית- לכל היותר תוכל לפנות לוובמסטר שיתקן ולקוות לטוב.
הניסיון שלי, טרם ביצוע ההפניות הראה לי עד היום שקישורים אלו (נכנסים לאתר, שבורים) הם מיעוט בהשוואה לקישורים שבורים פנימיים ואם כוונו לדף מסוים שאכן קיים- לרוב יכולת לראות זאת כבר ברמת ה-URL (שגיאת כתיב ב-URI אולם כזו אשר עדיין מעידה על הדף אליו כיוונה - הוספת תו, שגיאה בתו וכיוצ"ב...)
בכל מקרה, ברור לי שישנם גם יתרונות לדף שגיאה מותאם אישית למשל, מבחינת שימושיות, אולם בכל הקשור לרמת התחזוקה הכללית של אתרים ומהירות הטיפול בתקלות מצד ה-webmaster, בו נאמר שאני מעדיף קודם למנוע כמה שניתן את התקלות והשפעתם ולא להסתמך על הטיפול שיתרחש כחודש לאחר העברת הבקשות שלי...
יתרון ההפנייה ב-301 הוא מניעת סטטוס קוד שבור, טרם טיפול, חלוקה מחדש של ה-PR מרמת דף הבית כאשר במקרה אחר הוא היה אובד. בנוסף דף הבית, לרוב, כן מספק את המידע הכללי יותר וכל עוד איננו יודעים לאן הקישור באמת אמור לכוון הוא אופציה לא רעה.
מה אתה היית מציע?
אם שינית את כל ה-URL לדפים כתוצאה משינוי מבני אז ודאי שאתה צריך לדאוג להפניות 301 מסודרות שיפעלו כבר בזמן השינוי, לפחות בין הדפים החשובים - קטגוריות ותתי קטגוריות לכתובות החדשות המקבילות להם "לאחר השינוי המבני"...
בכל הלקוחות שאני מטפל בהם רוב הבעיות הן קישורים חיצוניים.
הפתרון הוא לא לפנות לאתר שיתקן, אלא שהלקוח יבצע 301 פרטני פר עמוד.
בכל מקרה אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו שלא להפנות את כל השגיאות באמצעות 301. לדעתי זה יוצר פספוס גדול בטיפול בשגיאות.