היי פביאן, כדאי לך לקבל קודם להכיר את מערכת וורדפרס לעומקה על מנת להבין מה לעשות ואיך לעשות כל דבר.
מומלץ שתעבור על הקורס שלנו לבניית אתר וורדפרס שמוצע בחינם
הנה הקישור - www.sosimple.co.il
בהצלחה
אהלן חבר'ה,
מה שלומכם?
אני אשמח לעזרה קטנה, קוראים לי פביאן ואני מתכנן בדיוק אתר שעומד להיות סוג של אתר הכרויות מאד ספציפי, על מנת לקשר בין אנשים בעלי מוגבלות ספציפית, ואני כרגע תקוע עוד בשלב ההתחלתי.
הבנתי שהדרך המומלצת ביותר היא פשוט ע"י שימוש ב WP ובעזרת הפלאג אין BuddyPress (אני זקוק לאופציית החברים ובעיקר לאופציה שאנשים יוכלו לחפש חברים על סמך מיקום גיאוגרפי, גיל ומאפיינים נוספים, אם למישהו יש רעיון לדרך פשוטה יותר אני אשמח לשמוע!)
אני כרגע בשלב הבסיסי ביותר, יש לי אומנם ידע בסיסי מאד בתכנות, אבל אני מנסה להבין איך אני עורך את התפריטים ומוסיף footers ואפילו בזה אני מסתבך, מה שמופיע בתפריט menus כלל לא מופיע לי בתפריט ואני לא מבין כל כך איך מוסיפים דברים ל footer. אני אשמח לשמוע אם מישהו מכיר theme תומך buddypress שייתן לי בקלות לערוך את הדפים ואת התפריטים.
תודה מראש!
פביאן
היי פביאן, כדאי לך לקבל קודם להכיר את מערכת וורדפרס לעומקה על מנת להבין מה לעשות ואיך לעשות כל דבר.
מומלץ שתעבור על הקורס שלנו לבניית אתר וורדפרס שמוצע בחינם
הנה הקישור - www.sosimple.co.il
בהצלחה
אתה משתמש בגרסת וורדפרס על שרת וורדפרס, או שהורדת את התוכנה והתקנת אותה על דומיין שלך בשרת שלך?
זה לא אותו הדבר. יש אופציות שונות ואפשרויות שונות.
חוצמזה, WP מאוד פשוט לתפעול ויש המון אתרים (כולל את זה שציין SOSIMPLE) שנותנים הדרכה מלאה על כך.
יש כמובן יותר אתרי עזרה באנגלית, וגם רוב סרטוני היוטיוב על הנושא הם באנגלית, אבל בימינו גם בעברית יש לא מעט
ואפשר למצוא תשובה כמעט לכל שאלה (לפחות במקום בו אתה נמצא - "בראשית"), ברשת.
אם זה באמת מאוד חשוב לך, אתה יכול גם לקחת שיעורים. יש לי חבר טוב (מאוד!) שהוא גם חבר פה בפורום שלימד אותי את כל התחום, והוא מעביר שיעורים מדוייקים וברורים מאוד. פנה אלי בפרטי אם אתה רוצה את הקונקשן אליו.
שיהיה בהצלחה !!
אתה עושה את זה למטרת עסק (רווח) או בעיקר בשביל ההתנסות והלימוד?
אם זה למטרת עסק הייתי ממליץ לך לקחת פרילנסר בעל נסיון שכבר יעשה את זה בשבילך...אם זה על וורדפרס זה יכול לעלות מאד בזול ביחס לזמן שאתה עכשיו תצטרך להשקיע
על מה ולמה אתה ממליץ לו לקחת פרילנסר? לא בעיה ללמוד את התפעול של וורדפרס, הוא יכנס לאינטרנט, ילמד קורס או יקח מס' שיעורים וידע את כל הדברים הבסיסיים... אם אחרי זה ירצה לתרגם תבנית או משהו שיקח פרילנסר, אבל למה ללכת על בניה כוללת של האתר? חבל על הכסף שלו. הוא יכול ללמוד ולעשות זאת בעצמו.
רוצים לצחוק? אתר סטטוסים לפייסבוק חדש קם בישראל!
מחפשים תקצירים, ביקורות וטריילרים של סרטים מומלצים? כנסו
פורטל הובלות דירה הגדול יעזור לכם לעבור דירה בשקט ובשלווה.
אני לא מדבר איתך על תפעול אתר אלא על בנייה.
מדובר במשהו יותר מסובך מאתר תדמית, צריך פה ניהול משתמשים, אולי אפילו סליקה
בהנחה שהזמן שלו שווה כסף ומדובר באתר שאמור להכניס לו כסף בהמשך אני הייתי ממליץ לו לקחת גורם מקצועי.
ואני אדגיש שוב, אם המטרה היא סתם להתנסות וללמוד שיעשה הכל לבד.
אגב, אפשר לחשוב שיש לי אינטרס עסקי בכלל אם הוא יפנה לפרילנסר או לא...צריך להביא שתי אופציות לבנאדם, שיבחר בעצמו.
אולי זה יעזור לך:
WordPress Tutorials (Detailed Techniques)
מידע:
amazon.com/WordPress-Tutorials-Detailed-Techniques-ebook/dp/B006M38JQG
הורדה:
http://uploaded.to/file/kpfisnru
תרשה לי לאמר לך משהו קצת שונה..
וורדפרס אינו מתאים לדבר שאתה מבקש (ואני חובב מושבע של וורדפרס!).
מערכת הכרויות צריכה משהו אחר מאשר BuddyPress. הדגש במערכת הכרויות זה הדף המרכזי של הבחור או הבחורה ולאחר מכן דברים שהוא כותב, וזה הפוך ממה שיש לדוגמא בפייסבוק, שהתוכן שהגולש כותב מגיע בעדיפות ראשונה, ורק לאחר מכן אתה "מגלה" את הכותב/ת.
לעניות דעתי, הקמת מערכת הכרויות מצריכה מתכנת שיקח מערכת (בין אם זה וורדפרס, ג'ומלה או דרופל) ושיכתוב עליה (בקוד, לא לזרוק תוסף כלשהו) את המערכת שלך. זה לא זול, אבל בשיטה הזו אתה יכול לקבל בדיוק את מה שאתה רוצה.
אני ממליץ לך קודם כל לכתוב מסמך אפיון (או למצוא מישהו שיכול תמורת תשלום לבנות לך מסמך כזה), ובמסמך צריך להיות מפורט איך בדיוק אותו אתר הכרויות צריך להיות מבחינה לוגית (איך הכרטיס של המנוי צריך להיראות, אלו פעולות הוא יכול לעשות וכו'), עיצוב, פלטפורמה וכו' וכו'.
בהצלחה