פורום קידום אתרים
+ הגב לאשכול זה
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך סך הכל של 6

אשכול: מהם החסרונות של "התאמה לביטוי"?

משתמש "קל" lilosh wise is on a distinguished road

מהם החסרונות של "התאמה לביטוי"?

צהריים טובים.

אני מנהלת קמפיין ב- Adwords בתקציב חודשי של כ- 150,000 ש"ח. מילות המפתח אצלי מופיעות בהתאמה רחבה, ולכן המערכת מציגה את המודעות גם עבור מילות מפתח שלא רלוונטיות לתחום אותו אני מפרסמת.

בשלב זה אני שוקלת להעביר את מילות המפתח להתאמה לביטוי ורציתי לדעת מה החסרונות ומה ההשלכות שצפויות להיות לקמפיין.

תודה מראש,
    שושי.

שימוש בהתאמה לביטוי וביטול התאמה רחבה יגרום לאי הופעה של המודעות שלך עבור מילות מפתח שגוגל התאים בהתאמה רחבה ושכן רלוונטיות עבור הקמפיין.

מה שאני הייתי עושה זה ברמת קבוצת המודעות -> ראה מונחי חיפוש -> הכל.
    זה נותן לך פירוט של מילות המפתח שהותאמו בהתאמה רחבה.
    מעבר על הרשימה והכנסת מילות מפתח שאינן רלוונטיות לרשימת 'מילות מפתח שליליות' אמור לפתור את הבעיה.

בוקר טוב,
    בעיני זה לא אחראי לפרסם בסכומים כאלה בלי ללמוד אדוורדס.
    נקודת המוצא שלי היא שאלתך, שממנה ניתן להצביע על מספר בעיות.
    ההצעה שלי היא ללמוד אדוורדס בצורה מסודרת אם מדובר בתקציב כזה.
    באופן ספציפי לשאלתך, עלייך להכניס כל מילת מפתח (או ביטוי) בכל סוגי ההתאמה: רחבה, ביטוי, מדויקת.
    כעבור כשבוע לבדוק איזו התאמה מקבלת את מירב הקליקים, בכל ביטיו מפתח.
    לגבי כל ביטוי מפתח יש לבדוק: אם ההתאמה המדויקת קיבלה את מירב הקליקים, כנראה שדייקת בניסוח של הביטוי.
    אם ההתאמה הרחבה קיבלה את מירב הקליקים, כנראה שהביטוי אינו מדוייק, וגולשים מחפשים ביטוי אחר בתוך ההתאמה הרחבה שלך. מכאן שעלייך לגזור את הביטוי הזה לכמה נגזרות נוספות, להפעיל אותן שוב בכל סוגי ההתאמה ולהמשיך לגזור עד שכל הקמפיין שלך מורכב מביטויים בהתאמה מדוייקת שמקבלים את מירב הקליקים. עד אז, למעשה, זוהי תקופת לימוד שבה אינך יודעת עד הסוף, אלו ביטויים הגולשים שלך באמת מחפשים, אלא את רק מנחשת, ולכן עדיין נזקקת להתאמה הרחבה בקמפיין שלך.
    כמו שאמרתי, זהו תקציב גבוה בעיני ללימוד, ועדיף ללמוד ואחר כך לשלם, או לפחות לעשות זאת במקביל. בהצלחה
    כל מה שידוע לי על כסף , שיווק באינטרנט וניהול זמן

כמו שכספי אמר, חבל על הכסף.
    תשכרי שירות של מקצוען אדוורדס ותגדילי את ייעילות הקמפיין בעשרות אלפי שקלים בחודש.
    פרילנסר? מחפש סביבת עבודה? הזדמנויות עסקיות?

מחשבון משכנתא בפורטל המשכנתא של ישראל

אין מה לעשות הגולשים חכמים היום, אם הביטוי שלך מורכב משתי מילים רוב הסיכויים שהגולשים מקישים ביטויים נוספים משולבים איתו
    אני אתן לך דוגמא
    נניח שהביטוי שלך הוא בנק למשכנתאות
    אם תעשי התאמה לביטוי את תפסידי את כל אלה שכותבים
    בנק למשכנתאות אזור הצפון
    בנק למשכנתאות זולות
    מכנתאות זולות
    בקיצור הבנת את הכיוון
    בדרך כלל אני הייתי הולך על כיוון כזה כדי למקד את החיפוש אבל יש לך תקציב גדול שמותר לך להתנסות איתו קצת ולמצוא עבורך את המילים והביטויים הכדאיים ביותר, אל תפחדי להחליף תוך כדי תנועה במידה ואת רואה ביטויים פופלרים יותר. בהצלחה
    תמ"א 38 מיועדת לחיזוק מבנים.

יועץ מס יועיל לעסק שלך

ייעוץ עסקי מתאים לכל עסק הרוצה לגדול

מסכים עם הדוברים למעלה, ממש חוסר אחריות לנהל תקציבים כאלו ללא הבנה בסיסית במה שעושים עם הכסף.

בגדול, אני נגד למקד ולפלח רק בצורה רחבה\ממוקדת וכו' - כל נישה לגופו של עניין, כל אחת דורשת נוסחי מודעה אחרים, כל אחת דורשת תמחורים שונים בהתאם לתחרות, כל אחת דורשת מיקומים שונים בהתאם לנטיית הגולשים לבצע השוואת מוצרים וכו' וכו'.

לפי הסכום, אני מניח שמדובר על מוצר בשוק תחרותי עם מגוון רחב של צרופי חיפוש רלבנטיים - לכן, הייתי משקיע לפחות עשירית מהסכום שהגדרת בחקר שוק והרצת מסע פרסום ניסיוני לתקופה של לפחות חודש כדי לבצע כיוונון מדויק של הפריסה השוטפת שלו. וגם אז, נדרשת בקרה שוטפת והתאמות לביצועים שלו אל מול התחרות ותנאי השוק המשתנים.
    יעוץ וניהול טכנולוגי, אסטרטגיית רשת וקידום
    -----------------------------------------------------------
    מאמרים, מערכת ניהול תוכן, קניית דומיין

+ הגב לאשכול זה

תגיות עבור נושא זה