פורסם במקור על ידי
עו"ד אחז אגם
ניצן, מה שאתה אומר זה דמגוגיה זולה, ולא ממש חוכמה להתעמר בעורכי דין.
ראשית, בתור מי שהיה במערכת, המודל העיקרי הוא לגרום לזה שיפסיקו להפר זכויות ויתחילו לקנות אותם. אף אחד לא נהנה מרדיפה אחרי אנשים, ולא עורכי הדין הם אלו שהובילו לעניין. לחברות פשוט נמאס שהם עובדות קשה, משקיעות כספים, מכינות מוצר, ואנשים פשוט גונבים את המוצר.
אתם רואים את העניין בראיה אינטרנטית אולם, כפי שאמרתי לשופטת אגמון, מה אם היה מדובר כאן בחנות מכולת. האם גם אז הייתם סלחנים כלפי הלוקח? האם אדם שהיה יוצא מחנות המכולת עם קופסת שימורים היה זוכה לקבל את הטענות הללו ממך. שטויות.
אתם לא רואים את הצלם האחרון שיושב בקצה הרשימה, מרוויח 5$ מתמונה ורואה איך כל ארחי-פרחי לוקח את התמונה שלו לשימוש באתר שלו.
שוב אדגיש, אני מייצג כיום נתבעים, אולם אני מבין את רוח הדברים של חברות ששומרות על זכויות היוצרים שלהם.
הכעס שלנו מגיע כאשר חברה גדולה כמו אימג' פועלת, אולם עליך לזכור שהיא מייצגת אלפי צלמים. הרי אני מניח שאם הצלם עצמו היה מגיע אליך התחושה הייתה שונה. כשיש אלפי הפרות, צריך מנגנון משומן שמטפל בהם.
מנגנון שכזה עולה הרבה מאוד כסף מדי חודש. אם לא יהיו הפרות, לא יהיה מנגנון ולא יוציאו כסף מיותר ברדיפה אחרי אנשים. הרי אחרי כל 1 שתופסים יש 10 שלא מצליחים, או אין מאיפה לגבות או ברח מהארץ וכד'.
להגיד לך שההתנהלות מושלמת, ודאי שלא, אבל נקודת המוצא, כאילו הם הגזלנים (אגב, ראיתי עשרות עו"ד כותבים לי את זה) היא עמדה בורה, ובעיקר, לא הוגנת.
אני שמח לבשר לך, שאימג' תשמח שכולם יקנו ממנה תמונות ואף אחד לא יפר.