חברת המחקר Experian מדווחת כי לאחר ההמראה המוצלחת של רשת החברתית גוגל פלוס חלה ירידה בכניסות לאתר בכשלושה אחוזים.
בנוסף חלה ירידה של 10% בשהות הגולשים באתר.
אז מה אתם אומרים? הבאז נגמר?
ייעוץ, תכנון, ניהול והקמת מערכות מצלמות אבטחה בפריסה ארצית.
תמיכה בנושא מעגל סגור בנוסף כל המידע הדרוש להקמת מערכות אבטחה
תרגום תבניות וורדפרס - בונה, מעצב ומקדם אתרים / פורומים מבוססי phpBB , לפרטים לחצו על הטקסט בתחילת שורה זו.
לאטמה , בלוג עיצוב גרפי
ברור שתהיה ירידה. כולם נכנסו בהתחלה כדי לראות על מה מדובר, ועכשיו יש שם רק את מי שרוצה להשאר...
הבאז אומנם נגמר, אבל פיתוח המוצר ממש לא.
עוד מוקדם להתחיל ולסכם.
קצת מבאס לנהל גם פייסבוק, גם גוגלפלוס, גם טוויטר...
אפשר להתקין תוספים שמאפשרים לפרסם במקום אחד, ואוטומטית גם בשני האחרים; אבל מי שלא עושה את זה תמיד יעדיף להשתמש באחד מהם.
אני אישית מעדיף את פייסבוק. שאלה של הרגל, כנראה.
ועוד מגרעה בנוגע לגוגלפלוס - גם אם לא הוספתי אנשים למעגלים שלי, הם עדיין יכולים לשתף איתי תכנים שלהם. זה משהו מעצבן מאוד, שבפייסבוק לא קורה.
בתכלס - אין מה לעשות שם! אז זה דיי מובן.
מעיד על עצמי שפתחתי שם פרופיל כדי לראות על מה כתבו כ"כ הרבה בעיתונות ועכשיו כבר לא נכנס (אולי פעם בשבוע).
מי שאין לו מה לעשות בפלוס זאת אשמתו הבלעדית.
אני עוקב אחר כמאה ומשהו איש, ויש לי כל הזמן פעילות בפלוס, שלרוב מעניינת אותי פי כמה מהפעילות בפייסבוק שלי.
גם בפייסבוק אין מה לעשות.
אז נכנסים - רואים קצת הודעות שאנשים אחרים כותבים ומשתעממים.
אם אתה מוצא עניין בלעקוב אחרי 100+ איש וזה מעניין אותך יופי - אבל לעקוב אחרי מספר גדול ככל האפשר של אנשים לא תמיד אומר שזה מעניין לפי דעתי.
אישית - אני מעדיף להשקיע את האנרגיה שלי במקומות אחרים.
אז מה הפואנטה של הרשת החברתית?
מה מבחינתך זה "יש לעשות", שאתה מתלונן שאין לך?
זה לא עניין של לעקוב אחרי מספר גדול יותר של אנשים, אחרת היו לי כבר את ה-5K מקסימום.
זה עניין של לעקוב אחרי מה שמעניין אותך ולנהל דו שיח עם אנשים.
תראה - אני בהתחלה פתחתי חשבון בפייסבוק כדי לשמור על קשר עם המשפחה שלי בחו"ל (זה היה עוד לפני שפייסבוק בכלל היה מוכר בארץ). אני מדי פעם מתעדכן במה שחדש אצלהם, וכותב להם הודעות או תגובות על דברים.
אבל חוץ מזה - אין לי אישית מה לעשות או לחפש שם. ואני מכיר הרבה אנשים שהגיעו למסקנה הזו בשלב כזה או אחר.
היום לי 300+ אנשים בפרופיל - כביכול "חברים" - זה שלמדנו יחד בכיתה א' לא עושה אותי ואותך לחברים.
יש כאלו שאוהבים את זה - אני אישית לא.
אני יכול אישית לספר על סיפורים לא חיובים מהרשת החברתית (שאני לא מתכוון לפרט כאן).
אז שוב - זה עניין מאוד אישי - יכול להיות שיש כאלו שמוצאים בזה יתרון ויכול להיות שיש כאלו שלא.
לגבי הנושא המקורי שהוא הירידה של גוגל+ - נתתי הסבר אישי שלי למה התופעה יכולה לקרות (ועובדה שהיא קוראת - אז אולי עוד לפחות 3% חושבים כמוני כרגע).
יש הבדל די גדול בין "לאבד עניין" ולבין "אין מה לעשות שם".
האחד הוא פונקציה של הרגשה אישית, השני כביכול אשמתו של המוצר.
לדעתי זאת לא אשמתו של המוצר.
חכו, אל תספידו אותם כל כך מהר. בכל זאת זה גוגל, אני מניח שהם יצליחו למצוא איזה טריק או שניים. מה גם שהפיתוח של האתר לא נגמר.
אף אחד לא שפט אותם.
להפך! דווקא גוגל+ עושה רושם שמצליח איפה שהם נכשלו בעבר (למרות שמבחן התוצאה יקבע בטווח הארוך). מה שההודעה המקורית טענה זה שאחרי שנגמר כל ההייפ נראית מגמה מסויימת של ירידה.
יכול בהחלט להיות שהמגמת ירידה הזו נובעת מדברים אחרים.
בהקשר לתגובה שלך... להגיד "זה גוגל" לא אומר ש"זה יצליח" כבר.